Vår adresse:

Litleåsveien 65, 5132 Nyborg. Les mer >>

Lufttrykk i dekk på tilhenger

Det er viktig at dekkene på din tilhenger er i god stand og tilpasset føreforhold uansett årstid. Husk at som sjåfør er du ansvarlig for at kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep hele året.

Krav til mønsterdybde på tilhengerens dekk er tilsvarende som på kjøretøyet som trekker tilhengeren. De fleste tilhengere i dag leveres med M+S dekk (helårsdekk), men kjører en mye på snø og is, vil piggfrie vinterdekk eller piggdekk gi bedre veigrep. I de fleste områder blir det saltet slik at veiene stort sett er bare, derfor er helårsdekk standard. Vær obs på at det ikke er er krav om piggdekk på tilhenger, selv om bilen er utstyr med dette.

Lufttrykktabell
Når du skal sjekke om du har korrekt lufttrykk i dekkene på din tilhenger, er det anbefalt å sjekke om det står oppgitt maks lufttrykk på dekket. Hva som er det beste lufttrykket å kjøre med, vil variere med lasten på tilhengeren. Tabellen under er ut i fra maks lufttrykk ved maks lasteevne. Skal en kjøre mindre last/ tom tilhenger kan en gjerne gå for 10-15% mindre lufttrykk enn oppgitt i tabellen. Oppfordrer til å sjekke dekktrykk med jevne mellomrom på tilhengeren din for å unngå unødvendig slitasje og dårligere kjøreegenskaper.

Maks lufttrykk ved maks lasteevne. Sjekk lufttrykk, ettertrekk hjulbolter.

Lufttrykktabell.png

Tiltrekkningsmoment på hjulbolter: M12x1,5: 90Nm, M16x1,5: 195NM

Med riktig lufttrykk i dekk på din tilhenger blir du ikke bare sikrere på veien, men du får også en bedre kjøreopplevelse.


Kilde: www.tysse.no